Γιατί κάποιος πρέπει να μάθει Ολλανδίκα;
Θεωρείται γλώσσα του μέλλοντος;
Γιατί κάποιος πρέπει να μάθει Ολλανδίκα;
Θεωρείται γλώσσα του μέλλοντος;
Λανσελότος – Γάτε ! Θ’ αργήσουν να γυρίσουν οι νοικοκύρηδες του σπιτιού ; Έ ; Δεν μιλάς ;
Γάτος - Όχι, δεν μιλάω.
Λανσελότος – Και γιατί αν επιτρέπεται ;
Γάτος - Όταν είναι κανείς βολεμένος στα ζεστά του, είναι καλλίτερα να κοιμάται ήσυχα και να κρατάει το στόμα του κλειστό, αγαπητέ μου φίλε.
Από το βιβλίο «Ο Δράκος» του Σβάρτς
Γενικά το καθεστώς που υπάρχει στην Ολλανδία , έχουν επιτρέψει σε εταιρίες όλου του κόσμου να κάνουν έδρα εκεί.Πιθανό λόγω της χαμηλότερης φορολογίας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης.
Οπότε για μένα στην Ολλανδία μπορείς να βρεις κάποια δουλειά μιλώντας τα Ολλανδικά σαν δεύτερη γλώσσα μετά τα αγγλικά.
΄Μετά τα αγγλικά,μιλάω ρώσσικα αλλά και από την άποψη που είπε ο Θοδωρής είναι θετική από την πλευρά που την βλέπει !
τι με λες τωρα ρε φιλαρακι?
Γιατί Ολλανδικά;
Γιατί τα ισπανικά μου και τα αγγλικά μου και τα ελληνικά μου είναι ΑΧΡΗΣΤΑ χωρίς Ολλανδικά εδώ που ζώ...
Τα Ολλανδικά είναι μια γλώσσα που έχει περικόψει ότι μπορεί και από όπου μπορεί. Στα σχολεία δεν διδάσκεται πλέον πλήρης γραμματική, με αποτέλεσμα να τους μιλάς για "ρήμα" και να πρέπει να τους εξηγήσεις τι ενοείς, φανταστείτε τι περνάω για να τους εξηγήσω τις πτώσεις...
Είναι μια γλώσσα που ομιλείται μόνο στις Ολλανδικές Αντίλες, στο Βόρειο Βέλγιο ως Φλαμανδικά με μικροδιαφορές και στη Νότιο Αφρική μια σχετική διάλεκτος που την λένε southafrikaans -και αν δεν ξέρεις ΚΑΛΑ ολλανδικά δεν καταλαβαίνεις γρί. Δεν έχει καμιά ελπίδα να παίξει κανένα σπουδαίο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία, κοινωνία, κτλ. αφού εξάλλου το μεγαλύτερο ποσοστό της αποτελείται από λέξεις της αγγλικής, ή της γερμανικής, ή της γαλλικής.
Είναι όμως απαραίτητη όταν ζείς στην Ολλανδία! Ξεχάστε όσα ακούτε οτι μπορείς να ζήσεις και με τη χρήση αγγλικών. Μπορείς αν πας στην ολλανδία για περιορισμένο διάστημα. Ασφαλώς ο μπακάλης ξέρει το γάλα, και το ψωμί στα αγγλικά -ενώ στην ελλάδα ο μπακάλης θα σου μίλαγε με τη μουγκή διάλεκτο των κινήσεων-, αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα εδώ. Σε μια κοινωνική εκδήλωση όμως, θα μιλήσουν για λίγο αγγλικά (όσο να δείς οτι ξέρουν) και μετά θα γυρίσουν στη γλώσσα τους, γιατί η συνενόηση είναι βασικό στοιχείο της διασκέδασης... πράγμα δίκαιο και ας το παραδεχτούμε όλοι παιδιά!
www.micromarket.gr
Αγοράστε και πουλήστε τα πάντα!
Πάντως τα Ολλανδικά δεν είναι άσχημη γλώσσα!
Λανσελότος – Γάτε ! Θ’ αργήσουν να γυρίσουν οι νοικοκύρηδες του σπιτιού ; Έ ; Δεν μιλάς ;
Γάτος - Όχι, δεν μιλάω.
Λανσελότος – Και γιατί αν επιτρέπεται ;
Γάτος - Όταν είναι κανείς βολεμένος στα ζεστά του, είναι καλλίτερα να κοιμάται ήσυχα και να κρατάει το στόμα του κλειστό, αγαπητέ μου φίλε.
Από το βιβλίο «Ο Δράκος» του Σβάρτς
Εγώ όταν πρωτοήλθα στην Ολλανδία κόλαγα με τα χχχχχχχ τους που είναι σαν να φτύνεις και με χάλαγε... τώρα συνήθισα οπότε.... τι να σου πω... για μένα οι ομορφότερες γλώσσες είναι Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά (και τα αγγλικά, αλλα δεν μετράνε γιατί είναι πια σαν μητρική σε όλο τον κόσμο)
www.micromarket.gr
Ollandika kapoios pou mporei na mathei kai poia einai ta ptyxia pou kykloforoun gia thn glwssa?
Αν έρθεις εδώ και μιλάς Ολλανδικά, δεν νομίζω οτι θα σου ζητήσουν πτυχία. Πάντα τα πτυχία είναι χρήσιμα, αλλά εδώ η έλλειψή τους δεν είναι εμπόδιο.
Δεν ξέρω στην Ελλάδα που μπορείς να μάθεις (ρώτα στη πρεσβεία αν δεν αποφέρει τίποτα μια έρευνα ιντερνετική), ούτε έχω ιδέα τι πτυχία υπάρχουν... Η γλώσσα δεν ήταν ποτέ στην Ελλάδα σε ζήτηση, ίσως δεν υπάρχουν καν αρκετά στοιχεία...
www.micromarket.gr
Σε κάποιον που ρώτησε παραπάνω... δεν νομίζω οτι και οι ίδιοι οι ολλανδοί βλέπουν τη γλώσσα τους σαν γλώσσα του μέλλοντος. Δεν διαθέττει νομίζω τέτοια προσόντα και είναι δύσκολη στη χρήση (αν και δεν είναι απο γραμματικής άποψης δύσκολη).
Το τρελό που άκουσα από ένα ινστιτούτο μετά από μια σχετική ερώτηση μας απάντησαν οτι "σωστό σε μια γλώσσα δεν υπάρχει... το λάθος που χρησιμοποιήται κατά κανόνα γίνεται στην πορεία σωστό".... :Ο
www.micromarket.gr
Στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιπποκράτους 7, 2ος όροφος) διδάσκονται οι παρακάτω ξένες γλώσσες:
Αγγλική
Αιθιοπική
Αλβανική
Αραβική
Βουλγαρική
Γαλλική
Γερμανική
Δανική
Ιαπωνική
Ινδική (HINDI)
Ισπανική
Ιταλική
Κινεζική
Νορβηγική
Ολλανδική
Ουγγρική
Περσική
Πορτογαλική ΄
Ρουμανική
Ρωσική
Σανσκριτική
Σερβική
Σουηδική
Τουρκική
Τσεχική
Φινλανδική
Επιπλέον λειτουργούν τα παρακάτω Ειδικά Προγράμματα:
* Εργαστήριο Γραπτού Προφορικού Λόγου στην Αγγλική επιπέδου Γ1.
* Ιατρική Ορολογία στην Αγγλική (Φοιτητές Ιατρικών Σχολών) - (Ιατροί).
* Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στην Αγγλική επιπέδων Β1-Β2-Γ1.
* Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στην Γαλλική επιπέδου Β2.
* Νομική Ορολογία στην Αγγλική.
* Νομική Ορολογία στην Γερμανική.
* Μετάφραση στην Αγγλική.
* Θεσμοί, Ορολογία & Μετάφραση εγγράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Γαλλική.
Ο κύκλος σπουδών ολοκληρώνεται σε 4 έτη, με 120 διδακτικές ώρες κατ' έτος.
Τα δίδακτρα για φέτος είναι:
300€ (το χρόνο) για φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών,
330€ για φοιτητές άλλων ΑΕΙ και ΤΕΙ
380€ για εργαζόμενους και λοιπούς ενδιαφερόμενους.
Για περισσότερες πληροφορίες:http://www.didaskaleio.uoa.gr/