Πόσοι Έλληνες κατοικούν σε αυτές τις χώρες;
Έχει γίνει κάποια απογραφή;
Υπάρχουν Ελληνικές κοινότητες σε αυτές τις χώρες;
Πόσοι Έλληνες κατοικούν σε αυτές τις χώρες;
Έχει γίνει κάποια απογραφή;
Υπάρχουν Ελληνικές κοινότητες σε αυτές τις χώρες;
τι με λες τωρα ρε φιλαρακι?
Ουπς... πόσοι ζούν εδώ? Δεν έχω ιδέα....
Ξέρω σίγουρα ομως οτι υπάρχουν ελληνικές κοινότητες και αρκετά δραστήριες.
Δίνουν λύσεις για εκμάθηση της γλώσσας, για την διάδωση της κουλτούρας, κτλ. Υπάρχουν πολλοί ντόπιοι -ολλανδοί- που γίνονται μέλη...
ΥΓ: Η κοινότητα της Ουτρέχτης είναι και αρκετά μεγάλη...
www.micromarket.gr
Αγοράστε και πουλήστε τα πάντα!
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Οι Έλληνες στο Βέλγιο ανέρχονται σύμφωνα με το Αρχείο Ομογενειακών Οργανώσεων σε 25.000 άτομα ενώ το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών τους υπολογίζει σε 35.000 . Τα ρεύματα μετανάστευσης προς το Βέλγιο είναι τρία:
δεκαετίες του 1910 και 1920
δεκαετία του 1950
μετά το 1981(επίσημη είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε Ε.Ο.Κ.)
Ελληνική Κοινότητα υπάρχει στην Ουτρέχτη (στην οδό Weerdingel Westzijde & singelstraat)με ελληνικό δημοτικό σχολείο κιόλας, αλλά αν πας εκεί το πολύ πολύ να συναντήσεις 5 παπούδες που παίζουν μπιρίμπα...
hahaha....
και μεις δεν έχουμε χρόνο για μπιρίμπες....
πάντως εγώ δεν αναζήτησα τους έλληνες που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν (να μου δώσουν έστω λίγο θάρρος), κτλ... προσπάθησα να δικτυοθώ στα τοπικά με τους ντόποιους γιατί πολύ φοβάμαι οτι όταν μαζεύονται οι μετανάστες μιας χώρας δημιουργούν geto καταστάσεις και αυτό εμπεριέχει... απόριψη, διαμαρτυρία, κτλ!
www.micromarket.gr
Υπάρχει και η Ελληνική κοινότητα του Λουξεμβούργου.
Ρίξτε μία ματιά : http://www.ekl.lu/index.php?option=c...tpage&Itemid=1
τι με λες τωρα ρε φιλαρακι?
Πάντως στο παρελθόν από mail που είχαμε στείλει σε Ελληνικά στέκια , πήραμε την παρακάτω απάντηση
: Sas deinw thn dieythinsh ths Omospondias Ellhnikwn Koinothtwn Ollandias,
Proederos o Kyrios K*******los Pavlos exei asfalws perissoterh peira
me ta themata auta.
Kalh epitychia
Me ektimhsh,
Xenos *******
Pavlos ********* : omospondia@
Τι απάντηση είναι αυτή; Η δεν έχω καταλάβει η επικοινωνία ζητήσατε, δεν του ζητήσατε ρουσφέτι... φοβάται ή έχουν και δω γραφειοκρατία;
αμάν πια.....
www.micromarket.gr
Εγώ πολλές φορές σκέφτηκα να ανοίξω ένα informatie bureau voor grieks mensen αλλά δεν το έκανα γιατί το σκεφτόμουν για επαγγελματικό σκοπό!
Siren συ λεν μη λεν!
χρήσιμο θα ήταν... υπάρχουν πολλά ερωτηματικά οπως βλέπεις.... εσένα τι σε έφερε στην ολλανδία και πόσο καιρό έμεινες;
www.micromarket.gr