Καλησπέρα στο φόρουμ
Σας διαβάζω εδώ και πολύ καιρό και είπα κι εγώ να γράψω κάτι απορίες που έχω.
Έχω πάρει την απόφαση να μεταναστεύσω Αυστρία για δουλειά και αν καταφέρω κάποια στιγμή και για μεταπτυχιακό.
Σκεφτόμουν να πάω στα τυφλά αλλά πιστεύω ότι είναι μεγάλο το ρίσκο να κάνω όλα αυτά τα έξοδα μετακόμισης και ενοικίου και στο τέλος να μην βρω δουλειά.
Τα Γερμανικά μου είναι αρκετά καλά, δεν έχω κάποιο πτυχίο αλλά έχω πάει αρκετά χρόνια φροντιστήριο. Δουλεύω σε ξενοδοχείο μόνο με Γερμανούς πελάτες και
έτσι τα τελευταία χρόνια έχω βελτιωθεί αρκετά.
Όπως έλεγα επειδή δεν θέλω να πάρω το ρίσκο να πάω στα τυφλά σκέφτηκα ότι ένα ελληνικό εστιατόριο θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν εισιτήριο για να πάω
στην Αυστρία μέχρι να βελτιώσω τα Γερμανικά μου και να έχω την δυνατότητα να ψάξω για μια καλύτερη δουλειά.
Έστειλα εμαιλ σε ένα τέτοιο γραφείο, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά και μου έστειλε ένα συμβόλαιο να υπογράψω και έναν λογαριασμό να καταθέσω 50ευρώ ως προκαταβολή.
Την κανονική αμοιβή του θα την πάρει από τον πρώτο μισθό μου.Είναι αξιόπιστα αυτά τα γραφεία ή απλά θα βάλω τα 50 ευρώ και γεια σας?
Το γραφείο είναι το Gastro Hotels Jobs στην Γερμανία. Αν το γνωρίζει κάποιος θα με βοηθούσε πολύ