pdprint.gr Ψηφιακές εκτυπώσεις ,χορηγός του mofeu.eu
μπείτε στο site
View RSS Feed

mstelios

Εγκατάσταση

Rate this Entry
3 Αυγούστου

Σήμερα μετά τη δουλειά είχα ραντεβού για να πάρω τα κλειδιά του σπιτιού.
Έτσι λοιπόν το πρωί πήρα τη βαλίτσα μου και το ποδήλατο μου από το Apeldoorn και σταμάτησα στην Ουτρέχτη.
Κλείδωσα τη βαλίτσα σε ένα locker και το ποδήλατο στο σταθμό και συνέχισα για το Diemen.
Μετά τη δουλειά μες τη φούρια για να προλάβω για το ραντεβού ήταν και η πρώτη φορά που από τον σταθμό θα πήγαινα στο σπίτι με το ποδήλατο. Ρώτησα δύο-τρία άτομα στο δρόμο και τελικά έφτασα
εκεί που έπρεπε. Ο ατζέντης και ο ιδιοκτήτης ήταν εκεί κάναμε τους ελέγχους, βάλαμε τις υπογραφές και δώσαμε τα χέρια. Και τώρα; Τώρα ένα δρομολόγιο για να φέρω τη βαλίτσα από το σταθμό.NP είπαμε fitness life τώρα ποδήλατο, πάντα μα πάντα πρωινό και άγιος ο θεός.
Μετά supermarket και πήρα βασικά πράγματα. Μερικά απορρυπαντικά etc. Η αλήθεια είναι ότι το σπίτι έχει τα πάντα. Μεγάλο υπόθεση. Ένα ταψί μου λείπει για να φαγητά στο φούρνο. Το Albert Heinz δεν έχει τέτοια πράγματα.

Σαββατοκύριακο 4-5 Αυγούστου

Ωραία αίσθηση να ξυπνάς σε μέρος που ξέρεις ότι είναι δικό σου. Έχει λιακάδα σήμερα. Έφτιαξα πρωινό αυγά και μπέικον και βγήκα στο μπαλκόνι για να φάω.
Click image for larger version. 

Name:	83036597-4B1N641zaYC7.jpg 
Views:	214 
Size:	50.3 KB 
ID:	652
click

Η γειτονιά μου είναι γαμάτη. Όταν έχει λιακάδα βλέπεις παιδάκια να παίζουν μπάλα και συνέχεια περνάνε ποδήλατα και κόσμος με σκυλιά.
Πήρα το ποδήλατο και εξερεύνησα το μέρος. Πήγα στο κέντρο. Το βραδάκι είχανε ένα μουσικό event στη πλατεία και υπήρχε μάζωξη. Καλή φάση.
Την Κυριακή πάλι βόλταρα και πήρα μια λάθος στροφή και βρέθηκα στο μουσείο των τρένων όπου τυχαίος είχε συναυλία από πολλά συγκροτήματα μαζεμένα. Κλείδωσα το ποδήλατο άραξα σε ένα δέντρο πήρα και μια μπύρα και μια χαρά.
Όταν σηκώθηκα για να φύγω βρήκα ένα τύπο πάνω από το ποδήλατο μου. Το είχε ακουμπήσει σε ένα δέντρο είχε βάλει το δικό του δίπλα και προσπαθούσε να ανοίξει την κλειδαριά μου.
Πηγαίνω τσιτωμένος και του λέω "Hey you bastard this is not your bike". Με κοίταξε σαν χαζός. Άρχισε να μιλάει Ολλανδικά. Του λέω "English! Do you speak them?". Είμαι σίγουρος ότι κατάλαβε πολύ καλά τι του είπα. Του λέω "get your fucking bike off mine come on fast". Με μια κουταβίσια φάτσα το πήρε και κάτι μου έλεγε και μετά σήκωσε και το χέρι του για fist bump ξέρεις we are cool και καλά και είπε sorry και κουνούσε τους ώμους. Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο που σκέφτηκα είναι να πάω από πάνω του και να τον κλωτσήσω όταν τον είδα να προσπαθεί να ανοίξει το ποδήλατο μου.
Το δεύτερο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι οι Ολλανδοί δεν είναι Έλληνες. Έχουν απίστευτο tolerance σε πολλά πράγματα και πάντα υπάρχει και το ελαφρυντικό της μαστούρας και του μπερδεύτηκα ακόμη και αν δεν είναι έτσι. Να τον χτυπήσω σίγουρα δεν θα ήταν smart move.
Αλήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις οι Ολλανδοί πως αντιδράνε;
Έχω καταλάβει πάντως ότι δεν γουστάρουν τους αλητάμπουρες και τα πρεζάκια.

Δευτέρα - Παρασκευή

Έχω μπει σε μια σειρά. Πρωί ποδήλατο σταθμό, δουλειά μετά πίσω. Λατρεύω τη θέα από το τραίνο. Πήγα και στο Utrecht gemendehuis και έκανα transfer το bsn από το Apeldoorn. Όλα κομπλέ.
Μέσα στη βδομάδα σε μια ηλιόλουστη μέρα βγήκα στο μπαλκόνι και άρχισα να παίζω το μπουζούκι μου.Μόλις τέλειωσα τον Ισοβίτη του Βαμβακάρη κάτι παιδάκια που παίζανε μπάλα άρχισαν να χειροκροτάνε! Αφασία. Όποτε βγαίνω και παίζω μπουζούκι δεν υπάρχει Ολλανδός που να περνάει και να μη σταματάει να ακούσει και να δει τι είναι αυτό που ακούγεται.
Α! Ταψί τελικά θα αγοράσω από το Βlokker. Το ΙΚΕΑ πέφτει λίγο μακριά.
Συνεχίζω να μην ανυσηχώ για τίποτα. Όλα δρομολογούνται. Τα πάντα έχουν σειρά και μια αρχή και ένα τέλος.

Updated 10-08-2012 at 01:51 PM by mstelios

Tags: None Add / Edit Tags
Categories
Ολλανδία/Netherlands

Comments

Trackbacks

Total Trackbacks 0
Trackback URL:
μπείτε στο site