Καλημέρα σε όλους!
Θα ήθελα τα φώτα σας για ένα πολύπλοκο θέμα: τα φορολογικά μου!
Λοιπόν...τον Μάρτιο 2013 με κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά μου στην Ελλάδα ήρθα Ολλανδία και άρχισα να λαμβάνω επίδομα ενοικίου & ασφάλειας υγείας (ξεκίνησαν τον αύγουστο & μου ήρθαν αναδρομικά). Το 2013 εργάστηκα πολύ λίγες ώρες & δήλωσα εισόδημα γύρω στα 3000 ευρώ, όπου η Ολλανδία δε μου φορολόγησε κάτι επι αυτών. Έκανα μια online φορολογική δήλωση & δεν έχω κάποιο αντίγραφο αυτής της δήλωσης ή κάτι άλλο, μόνο online είδα ότι το ποσό που δήλωσα περάστηκε σαν 0 ευρώ.
Συνεχίζοντας, το 2014 εργάστηκα πιο πολλές ώρες, το εισόδημά μου ήταν γύρω στις 6500 χιλ ευρώ & συνέχισα να λαμβάνω τα επιδόματα (περίπου 300 ευρώ το μήνα για να πληρώνω το νοίκι και την ιδιωτική ασφάλεια υγείας). Ξεργάφομαι από το δήμο το Νοέμβριο του 2014 & φεύγω από Ολλανδία & σταματάν τα επιδόματα επίσης. Μέσα στο 2014 αγοράστηκε αυτοκίνητο στην Ολλανδία στο όνομά μου αλλά για χρήση του φίλου μου και με λεφτά δικά του. Αυτό τον μήνα είναι να κάνω τη δήλωσή μου για τα σχετικά με το 2014. (online επίσης)
Το θέμα είναι ότι μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια δεν έχω κάνει καμιά ενέργεια για τη ΔΟΥ στην Ελλάδα που εξακολουθεί να με θεωρεί κάτοικο Ελλάδας αφού δε δήλωσα την αλλαγή του τόπου κατοικίας μου. Σημειωτέον ότι δεν ήμουν φοιτήτρια.
Ερώτηση: τι πρέπει να κάνω για την περίπτωση μου; Εάν πάω και δηλώσω ότι μεταξύ Μαρτίου 2013-Νοεμβρίου 2014 δεν κατοικούσα Ελλάδα αλλά δε το δήλωσα θα φάω πρόστιμο; Και τί θα θελήσουν για να το αποδείξω;
Ευχαριστώ, Bea