Η πρώτη επαφή με το Erasmus ήταν για εμένα στα τέλη του 2018 όταν ξεκίνησα τα ψάχνω εταιρίες και ερευνητικά κέντρα για να κάνω την πρακτική μου άσκηση ώδτε να παρω το πτυχίο μου. Σπουδάζω Δασοπονία και διαχείριση φυσικού περιβάλλοντος στην Δράμα. Το μόνο που ήξερα ήδη από την αρχή ήταν οτι δεν ενδιαφερόμουν για πρακτική σε κάποιο πανεπιστήμιο..δεν ξέρω πως μου είχε καρφωθεί αλλά τα έβλεπα όλα τόσο αισιόδοξα που πίστευα ότι με λίγη τύχη ίσως βρω και πιο εύκολα δουλειά..είτε γιατί θα με κρατούσαν είτε γιατί θα συναναστρεφόμουν με κοσμο που μπορεί να είχε άκρες
. Αυτό 'ηταν και το πρώτο μου λάθος...παρά ήμουν αισιόδοξη!!
Ξεκίνησα λοιπόν τον Οκτώβρη του '18 να επικοινωνώ με το αρμόδιο γραφείο για οδηγιες ..μιας και η χαρτούρα είναι ''ΑΠΕΙΡΗ''. Όποιος θέλει να το κάνει θέλει να έχει πολλά νεύρα...και το βασικότερο οταν θέλεις να κανεις πρακτική και όχι εξάμηνο σπουδών δεν υπαρχει βοήθεια από πουθενά. Ρώτησα αν υπάρχει κάποια διαδικτυακή πλατφόρμα που να έχει συγκεντρωτικά διάφορους φορείς και εταιρίες που μπορώ να απευθυνθώ ..χαρακτηριστικά μου απάντησαν
HTML Code:
Κορίτσι εμείς δεν μπορούμε να βοηθησουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε φορείς που δέχονται φοιτητές για πρακτική..ψαξε μονη και όταν βρείς μας ενημερώνεις
. Εψαχνα μηνες ..σε πολλές χώρες..Ολλανδία, Αυστρία,Βέλγιο,Γερμανία ..μέχρι και Νορβηγία..στα περισσότερα μειλ όμως δεν πηρα καν απάντηση. Είχα πρόταση από ερευνητικό κέντρο του Wageningen της Ολλανδία αλλά μονο για 4 μήνες ενώ εγώ χρειαζόμουν 6.
Ετσι αφού είδα και απόειδα κατέληξα να ζητήσω την βοήθεια ενός καθηγητή μου ο οποίος μου είχε πει καποτε οτι αν θελήσω βοήθεια έχει γνωστούς στο πανεπιστήμιο που υπάρχει συμφωνητικό με την δική μου σχόλη και συνεργάζονται παίρνοντας φοιτητές. Στα μέσα του Μαρτίου του 2019 ξεκίνησα να επικοινωνώ με την σχολή και ξεκινησε η γραφειοκρατεία 
Ο προορισμός μου.. Γερμανία και συγκεκριμένα στο Giessen μια φοιτητούπολη 50 λεπτά με το τραίνο από την Φρανκφούρτη. Ομολογώ οτι δεν ήθελα καθόλου να καταλήξω στην γερμανία και ας ήταν στις επιλογές μου..και ας έχω παρελθόν εκεί ..μιας και εχω γεννηθεί και ζήσει εκεί.
Τελείωσα λοιπόν με όλα τα διαδικαστικά μέσα Ιουλίου σχεδόν, και μπορώ να πω ήμουν ενθουσιασμενη γιατι θα αποκτούσα μια νέα εμπειρία και θα μάθαινα καινούργια πράγματα. Σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτο που με παρακίνησε να κάνω αυτό το βήμα ήταν ότι η σχολή που είχα περάσει ήταν η τελευταία μου επιλογή στο μηχανογραφικό ..δεν την ήθελα καθόλου..ομως μιας και εγωίστρια αποφάσισα να το κάνω μονή αυτό το αντικείμενο τελικά να μου αρέσει ..και όντως οφείλω να πω ότι ως το τέλος ..γιατί πλέον μου έχει μείνει μόνο η ορκωμοσία, το έχω καταφέρει. Ετσι λοιπόν θέλησα να το πάω ένα βήμα παρακάτω..και επειδή έβλεπα συμφοιτητες μου να κάνουν πρακτική στην σχολη μας στην Ελλάδα ..και στην ουσία δεν μαθαιναν κατι (έκαναν δουλειες τυπου.. το πρόγραμμα της τάξης ή αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ ..να βγάζουν τα επιπλα από την αίθουσα για να βαψουν οι μπογιατζήδες ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΟΝ).. είπα εγω θέλω να μάθω ..και θα το κανω.
Παρόλα αυτά η εμπειρία μου δεν ήταν όπως την περίμενα..και η αληθεια είναι πως όποις ακούει την λέξη εράσμους ενθουσιάζεται...το ίδιο και γω ...στην αρχή..και δεν ήμουν σίγουρη για το αν θα έγραφα τελι΄κα την εμπειρια μου ή οχι. Ομως πρέπει να ακούγονται και αυτά γιατι πάντα υπάρχουν δυο όψεις..και φυσικά όμως στο τέλος βρήκα και καποια θετικα..γιαυτο και ειμαι εδω σήμερα ..για να σας δείξω οτι παντα σε μια στραβη που θα μας τύχει θα βγει και κατι καλο.
Ισως σας κουρασα..το έγραψα σε αυτή την κατηγορία γιατι η πρακτική ηταν στην γερμανία ..συγνώμη αν ειναι λάθος.
Σε λιγές ημέρες έρχεται και η συνέχεια ...καλό σας βράδυ. 

Ημέρα καραντίνας..δεν θυμαμαι