Καλησπέρα. Αρχικά, να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλους εσάς για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρετε. Είμαι πολιτικός μηχανικός και άνεργη εδώ και κάμποσο καιρό στην Ελλάδα. Σκέφτομαι σιγά-σιγά να ...ανηφορίσω. Πάντα ήθελα να ζήσω στην Ολλανδία και νομίζω ότι ήρθε η ώρα. Στέλνω βιογραφικά σε διάφορα sites εύρεσης εργασίας και η απάντηση που λαμβάνω συνήθως είναι "πότε σκέφτεσαι να έρθεις; μόνο αν είσαι εδώ μπορούμε να σε βοηθήσουμε κτλ".
Οπότε λέω να κάνω το άλμα να΄ρθω όσο κρατάει ακόμα η "καβάτζα" μου. Ιδανικό για μένα θα ήταν να βρω ένα/μια συγκάτοικο από Ελλάδα που έχει ήδη ένα σπίτι και να ψάχνει για 2ο/3ο άτομο, γιατί κάποιος θα μετακομίσει προσεχώς ή κάτι τέτοιο. Υπάρχει κανείς? Επιπλέον βρίσκω διάφορα δωμάτια που νοικιάζονται σε κάποια άγνωστα ...χωριά τα οποία δεν γνωρίζω, οπότε δεν ξέρω πόσο μακριά είναι από το Άμστερνταμ (πχ) ή αν κ εφόσον θα με βολέψει από άποψη μετακίνησης ή εύρεσης εργασίας. Όποιος μπορέσει ας απαντήσει, αν ψάχνει για συγκάτοικο ή ποιες περιοχές είναι πιο οικονομικές ή δεν είναι πολύ μακριά από το κεντρο κτλ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.